/main_page.html/hier_vindt_u_informatie_over_de_organisatie_en_de_.html/agenda.html/activiteiten.html/nieuwsberichten.html/contact.html/links.html/foto-galerij.html

Terug naar de agenda

Beelden van de ziel

WORKSHOP

FAMILIEOPSTELLINGEN

Zaterdag 12 februari en/of zaterdag 19 maart 2011

 

“De spiegel kijkt mij aan en stamelt zacht,

maar mijn oor van nu kan niet horen

en mijn oog van nu kan niet zien.

Ik zal om het te begrijpen misschien

opnieuw moeten worden geboren.”

N.M. Min

 

Wat zijn familieopstellingen?

Familieopstellingen is een methode die, zonder veel woorden, helderheid kan geven over thema’s die spelen in je leven. Opstellingen helpen om tot dan toe verborgen of half bewuste verbanden te zien, en wat mogelijke wegen zijn om ons, liefdevol, los te maken uit de zo genoemde verstrikkingen. Beelden van de ziel worden zichtbaar.

 

Hoe werkt een opstelling?

Opstellingen doe je meestal in een groep. Degene die een thema wil inbrengen nodigt uit de kring van deelnemers mensen uit die zijn of haar familieleden representeren. Deze representanten hoeven daar niets voor te doen en hebben ook nauwelijks informatie over de familie van de vraagsteller. Vervolgens stelt de vraagsteller, intuďtief, de representanten van haar of zijn familieleden in de ruimte op.

 

Voor wie is het bedoeld?

Voor ieder die een vraag heeft ten aanzien van bijvoorbeeld:

  • relaties met een partner, ouders, broers of zussen en met kinderen
  • gezondheidsklachten
  • een diep onverklaarbaar verdriet
  • het steeds vastlopen in bijvoorbeeld werksituaties

 

Wie zijn de opstellers?

Gerda Nederend en Hanne van Everdink begeleiden de opstellingen. Beiden hebben de opleiding voor systemisch werk gevolgd bij Bodymindopleidingen te Rotterdam o.l.v. Henne Arnolt Verschuren.

 

Gerda is 40 jaar en heeft een praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie, training en coaching, genaamd Sprankeling in Woerden. Ze begeleid de opstellingen met liefde en plezier, ze laat zich raken door de puurheid van het werk.

 

Hanne is 52 jaar en is zingevingstherapeut in Gouda. Zij heeft een achtergrond in de ouderenzorg. Haar hart ligt bij het begeleiden en coachen van mensen met vragen op het gebied van zingeving, levensbeschouwing en spiritualiteit. Onlangs is zij een praktijk voor counseling aan huis gestart.

 

Aanmelden en kosten

Je bent welkom vanaf  9.30 uur. We beginnen om 10.00 uur. We sluiten de dag af rond 16.00 uur. Koffie, thee en lunch zijn bij de prijs inbegrepen. Je kan je aanmelden voor beide dagen of voor een dag. De vraagsteller betaalt  € 45,- voor de gehele dag. De representant € 30,-. Aanmelden kan door te bellen of te mailen naar:

Hanne 06-52.54.45.06 / 0182-57 36 50 Hannevaneverdink@hotmail.com of Gerda 0348-75 21 81 g.nederend@casema.nl

 

Wanneer: 12 februari en/of 19 maart 2011

Aanvang: 10.00 uur (zaal open om 09.30 uur)

Locatie:   Spiritueelcentrum De Witte Roos, Dronensingel 1 in Bodegraven

Deelname per dag:  € 45,- voor de vraagsteller & € 30,- voor de representant (incl. koffie, thee & lunch)